Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zmiany bieżącego przyrostu miąższości wybranych drzewostanów jodłowych Leśnego Zakładu Doświadczalnego w Krynicy w latach 1971-2011

Tytuł:
Zmiany bieżącego przyrostu miąższości wybranych drzewostanów jodłowych Leśnego Zakładu Doświadczalnego w Krynicy w latach 1971-2011
Changes of the current annual volume increment in selected fir stands in the Forest Experimental Station in Krynica in 1971-2011
Autorzy:
Banaś, J.
Bujoczek, L.
Drozd, M.
Zięba, S.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/994912.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Leśne
Tematy:
lesnictwo
LZD Krynica
drzewostany jodlowe
przyrost miazszosci
przyrost biezacy miazszosci
current increment
silver fir
poland
Źródło:
Sylwan; 2012, 156, 12; 908-913
0039-7660
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper describes the changes in the current annual volume increment of fir stands in the Forest Experimental Station in Krynica in 1971−2011. The research material are the results of five−fold measurements of stands on 238 control sample plots using an inventory and control method based on the statistical and mathematical system. On average, current annual volume increment in the 1970s amounted to 6.10 m³/ha/year, while in the 1980s to 8.46 m³/ha/year, in 1990s to 10.52 m³/ha/year and to 13.42 m³/ha/year in the last decade (2001−2011).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies