Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Multi-criteria approach to comparison of inspection allocation for multi-product manufacturing systems in make-to-order sector

Tytuł:
Multi-criteria approach to comparison of inspection allocation for multi-product manufacturing systems in make-to-order sector
Autorzy:
Korytkowski, P.
Wiśniewski, T.
Zaikin, O.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/971015.pdf
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Badań Systemowych PAN
Tematy:
production line
queuing network
quality control
make-to-order
Źródło:
Control and Cybernetics; 2010, 39, 1; 97-116
0324-8569
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper studies multi-product production manufacturing systems with in-line quality control. Quality control is carried at inspection stations located within a production line. Quality control has an impact on performance of the system: throughput decreases and resource utilization increases. Production lines are modeled as a multi-product Open Jackson Network, where stochastic character of routing is a result of quality control operations. Quality inspection can result in feedback to a work station of the manufacturing system. The approach developed allows for comparing different inspection allocations using three principal indices: overall cost, lead-time and equipment utilization.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies