Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

An Evaluation of the Technical Efficiency of the Selected Commercial Banks with the Usage of the CCR-DEA Model under the Conditions of Acquisitions in the Banking Sector

Tytuł:
An Evaluation of the Technical Efficiency of the Selected Commercial Banks with the Usage of the CCR-DEA Model under the Conditions of Acquisitions in the Banking Sector
Autorzy:
Pyka, Anna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/957607.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Tematy:
bank
efficiency
Data Envelopment Analysis model (DEA)
Charnes, Cooper, and Rhodes model (CCR)
Źródło:
Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, sectio H – Oeconomia; 2020, 54, 1; 77-88
0459-9586
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this article is to evaluate the technical efficiency of the chosen commercial banks, which in the years 2014–2016 were participants in acquisitions in the banking sector, with the usage of the Data Envelopment Analysis (DEA) model. The DEA model was modified through reshaping the linear form using the Charnes, Cooper, and Rhodes (CCR) model, which is aimed at expenditures. Particular attention was paid to the impact of acquisitions in the banking sector on the improvement or deterioration of the technical efficiency of banks that act as acquiring banks.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies