Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

BLOGS AS A WAY TO ENHANCE EFL READING CLASSES IN A LEBANESE TERTIARY INSTITUTION

Tytuł:
BLOGS AS A WAY TO ENHANCE EFL READING CLASSES IN A LEBANESE TERTIARY INSTITUTION
Autorzy:
Soufi, Nada
Saad, Karen
Nicolas, Maureen O’Day
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/955945.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. IATEFL Poland Computer Special Interest Group
Tematy:
blogs
motivation
critical thinking
L2 methodology
Źródło:
Teaching English with Technology; 2015, 15, 1; 31-47
1642-1027
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This study investigated the use of blogs in an intensive English program at a university in Lebanon. The paper reports on how blogs can contribute to language acquisition and the development of related literacy skills. Blogs were incorporated into the required curriculum as supplemental material over two semesters. The aim of the strategy was to see if the use of blogs would yield any observable benefits for students particularly in the areas of critical thinking and motivation to read and use the target language. Data were collected through a research diary and focus group interviews with the students. The findings reveal that the use of blogs can nurture students’ critical thinking and enhance their motivation to read and use the target language.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies