Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Response due to concentrated force in micropolar elastic solid with voids

Tytuł:
Response due to concentrated force in micropolar elastic solid with voids
Autorzy:
Singh, R.
Singh, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/955252.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Uniwersytet Zielonogórski. Oficyna Wydawnicza
Tematy:
prawo Laplace'a
metoda Fouriera
porowatość
eigenvalue
voids
Laplace and Fourier transform
concentrated force
Romberg's integration
Źródło:
International Journal of Applied Mechanics and Engineering; 2014, 19, 4; 755-769
1734-4492
2353-9003
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 Unported
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The eigen value approach, following Laplace and Fourier transforms has been employed to find the general solution of the field equation in a micropolar elastic solid with voids for the plane strain problem. An application of an infinite space with impulsive force has been taken to illustrate the utility of the approach. The integral transformations have been inverted by using a numerical inversion technique to get result in physical domain. The result in the form of normal displacement, volume fraction, normal force stress, tangential force stress and tangential couple stress components has been obtained numerically and illustrated graphically to depict the effect of micropolarity and voids.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies