Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The influence of chitin structure on its enzymatic deacetylation

Tytuł:
The influence of chitin structure on its enzymatic deacetylation
Autorzy:
Jaworska, M.
Roberts, G.A.F.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/952676.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
chitin
chitin deacetylase
enzymatic deacetylation
structure
crystallinity
conformation
chityna
krystaliczności
struktura
Źródło:
Chemical and Process Engineering; 2016, 37, 2; 261-267
0208-6425
2300-1925
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The possibility of producing chitosan by enzymatic deacetylation of chitin has been the subject of numerous investigations over the last twenty years, but to date no satisfactory method has been developed. In this paper the influence of chitin chain conformation and chitin particle crystallinity on the enzymatic deacetylation of chitin is investigated to determine the relative importance of these two factors on the process. It is shown that the high crystallinity of chitin is the main obstacle to converting chitin to chitosan by enzymatic deacetylation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies