Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of Cosmetic Products Using Different IR Spectroscopy Techniques

Tytuł:
Analysis of Cosmetic Products Using Different IR Spectroscopy Techniques
Autorzy:
Pasieczna-Patkowska, Sylwia
Olejnik, Tomasz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/951404.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Źródło:
Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, sectio AA – Chemia; 2013, 68, 1-2
2083-358X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This article describes the application of IR spectroscopic methods in the study of the composition of finished cosmetic products. Four spectroscopic techniques: TS (transmission spectroscopy), PAS (photoacoustic spectroscopy), ATR (attenuated total reflectance) and DRS (diffuse reflectance spectroscopy) were used for this purpose. Tested cosmetic products were of different consistency and application. The choice of spectroscopic techniques was dictated by the physical state and consistency of the sample.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies