Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Effect of Carbides Orientation in NC11 Steel on Scratch Susceptibility of Die Inserts Used to Press Stampings for Refractory Shapes

Tytuł:
The Effect of Carbides Orientation in NC11 Steel on Scratch Susceptibility of Die Inserts Used to Press Stampings for Refractory Shapes
Autorzy:
Orłowicz, A. W.
Mróz, M.
Tupaj, M.
Trytek, A.
Kupiec, B.
Korzeniowski, M.
Sondej, K.
Kozak, L.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/947360.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
steel NC11
die insert
scratch
stal NC11
wkładka
zarysowania
Źródło:
Archives of Foundry Engineering; 2016, 16, 2; 95-98
1897-3310
2299-2944
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
NC11 steel, in view of the specificity of its manufacturing process, is characterised with band-like orientation of carbides. Depending on the direction of cutting the material for the inserts out of commercially available steel products, carbide bands can be oriented in parallel or perpendicularly to the direction in which aggregate grains move in the process of pressing stampings. It has been found that in case of scratches made in direction perpendicular to carbide bands, depth of the scratches is less than this observed when scratches are made in direction coinciding with prevailing orientation of carbide precipitates.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies