Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badania poziomu RNA podczas kiełkowania i wzrostu korzenia kukurydzy (Zea Mays L.). II. Zmiany poziomu RNA w wierzchołku korzenia

Tytuł:
Badania poziomu RNA podczas kiełkowania i wzrostu korzenia kukurydzy (Zea Mays L.). II. Zmiany poziomu RNA w wierzchołku korzenia
The investigation of the RNA level during germination and growth of the corn root (Zea Mays L.). II. Changes of the RNA level in the root tip
Autorzy:
Koceva-Chyła, Aneta
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/945046.pdf
Data publikacji:
1981
Wydawca:
Uniwersytet Łódzki. Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Źródło:
Acta Universitatis Lodziensis. Folia Biochimica et Biophysica; 1981, 1
0208-614X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
During the 14 days period of development of the corn root the decrease of dry mass, ribosomal and Iow molecular RNA content was observed in the 10-mm root tip. The changes are statistically significant and they are of higher values during the first 4 days of germination. The continuous decrease of the dry mass content and RNA suggests that during the tested period of time the number of cells decreases, probably because of the reduction of the meristemic zone.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies