Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Quality parameter assessment on iris images

Tytuł:
Quality parameter assessment on iris images
Autorzy:
Makinana, S.
Malumedzha, T.
Nelwamondo, F. V.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/91872.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Społeczna Akademia Nauk w Łodzi. Polskie Towarzystwo Sieci Neuronowych
Tematy:
iris
image
eye
sharpness parameters
identifying
Źródło:
Journal of Artificial Intelligence and Soft Computing Research; 2014, 4, 1; 21-30
2083-2567
2449-6499
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Iris biometric for personal identification is based on capturing an eye image and obtaining features that will help in identifying a human being. However, captured images may not be of good quality due to variety of reasons e.g. occlusion, blurred images etc. Thus, it is important to assess image quality before applying feature extraction algorithm in order to avoid insufficient results. Poor quality images may affect the recognition as they have few sufficient feature information. Moreover, existing quality measures focuses on parameters or factors than feature information. In this paper, iris quality assessment research is extended by analysing the effect of entropy, contrast, area ratio, occlusion, blur, dilation and sharpness of an iris image which determines the iris size, amount of information and clearness of the features. A weighting method based on principal component analysis (PCA) is proposed to determine the influence each parameter has on the quality score. To test the proposed technique; Chinese Academy of Science Institute of Automation (CASIA), Internal Collection (IC) and University of Beira Interior (UBIRIS) databases are used. A conclusion is drawn that the combination of blur, dilation and sharpness parameters have the most influence in the quality of the image as they weighed more than other parameters

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies