Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Safeguarding Crushing Points by Limitation of Forces

Tytuł:
Safeguarding Crushing Points by Limitation of Forces
Autorzy:
Mewes, D.
Mauser, F.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/90845.pdf
Data publikacji:
2003
Wydawca:
Centralny Instytut Ochrony Pracy
Tematy:
crushing points
crushing forces
measurement procedure
sensory tests
admissible forces
zagrożenia mechaniczne
niebezpieczeństwo wypadków
maszyny
czujnik zbliżeniowy
zabezpieczenia
ochrona przed zgnieceniem
Źródło:
International Journal of Occupational Safety and Ergonomics; 2003, 9, 2; 177-191
1080-3548
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Limitation of forces can be a simple measure to safeguard crushing points at doors, machines, and vehicles. In this connection different standards define a threshold force value of 150 N. This widely accepted value refers to static forces that arise from impact on a person are frequently ignored, although they are generally higher than the static forces. The article describes an instrument for the measurement of static and dynamic crushing forces. This instrument has a stiffness that approximates the average stiffness of human fingers as one of the most at-risk parts of the human body with regard to crushing injuries. Sensory tests were carried out to define dynamic forces considered admissible at crushing points.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies