Zapotrzebowanie na żywność oraz bilans żywnościowy w strefie żywicielskiej woj. miejskiego łódzkiego Food Demand and Food Balance in Food Zone of Łódź Urban Administrative Province
The article begins with a short description of nourishment norms and trends
in real food consumption in Poland followed by definition of demand for food in
the food zone of Łódź administrative province baing besed on nourishment norm D
and average national consumption level. The performed food balance being a
comparison between raw agricultural production and demand for food revealed
that in the late seventies this zone was able to ensure the consumption of staple
foodstuffs for the entire population inhabiting this area both at the level of nourishment
norm D and at the average national level: to meet also oth er needs such
as export, reproduction etc. Moreover, it accumulated surpluses of grain, meat,
potatoes, and sugar beets. On the other hand, production of eggs and milk was
insufficient within this zone.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00