The aim of the article is to characterize the perception of exotic plants in Poland – the process of their demostication in the cultural and social senses. As an example for the analysis, cocoa was selected. In the introduction, the mechanisms of constructing the concept of exotica were described. Then, the changes in the cultural significance of cocoa from pre-colonial times to the present were discussed. In the following part, the perception of cocoa cultivation in Poland was outlined.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00