Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena jakości przesłony przeciwfiltracyjnej wykonanej w technologii DSM za pomocą sondowań geotechnicznych

Tytuł:
Ocena jakości przesłony przeciwfiltracyjnej wykonanej w technologii DSM za pomocą sondowań geotechnicznych
Quality control test of cut-off wall performed in the DSM technology on the basis of geotechnical soundings
Autorzy:
Skutnik, Z.
Bajda, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/887252.pdf
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
ocena jakosci
przepuszczalnosc
przeslony przeciwfiltracyjne
sonda BAT
sondowanie gruntow
technologia DSM
warunki geotechniczne
wspolczynnik przepuszczalnosci
Źródło:
Scientific Review Engineering and Environmental Sciences; 2008, 17, 4[42]
1732-9353
Język:
polski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the paper the results of geotechnical investigations of hydraulic permeability, shear strength and depth control of cut-off wall are presented. The barier performed in the DSM technology using a slurry composed of bentonite, cementations materials and water as well as polymineral clays. The tests were carried out using BAT system, Cone Penetration Tests and drillings. The main purpose of performed investigations was post construction quality estiomation of cut-off wall.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies