Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badania nad zawartością mikroelementów w żywności. Cz. II. Porównanie metody polarograficznej i atomowej spektrofotometrii absorpcyjnej (ASA) oznaczania miedzi, cynku i manganu w wybranych produktach spożywczych

Tytuł:
Badania nad zawartością mikroelementów w żywności. Cz. II. Porównanie metody polarograficznej i atomowej spektrofotometrii absorpcyjnej (ASA) oznaczania miedzi, cynku i manganu w wybranych produktach spożywczych
Investigations on the content of trace elements in food. II. Comparison of the polarographic method and atomic absorption spectrophotometry for determination of copper, zinc, manganese in selected food produets
Autorzy:
Trzebska-Jeske, I.
Rutkowska, U.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/877722.pdf
Data publikacji:
1978
Wydawca:
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
Tematy:
produkty spozywcze
zawartosc mikroelementow
miedz
cynk
mangan
oznaczanie
oznaczanie zawartosci
metoda oznaczania
spektrofotometria absorpcyjna
spektrofotometria atomowa
metoda polarograficzna
Źródło:
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1978, 29, 2
0035-7715
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies