- Tytuł:
-
Wpływ zróżnicowanego dodatku KNO3 na jakość sera żuławskiego. Cz.II. Cechy mikrobiologiczne i organoleptyczne sera żuławskiego o różnym dodatku KNO3
Influence of diversified additive KNO3 on "Zuławski" cheese quality. Part II. Microbiological and organoleptic values of "Zuławski" cheese with different additive KNO3 - Autorzy:
-
Przybylowski, P.
Smiechowska, M.
Steinka, I. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/877480.pdf
- Data publikacji:
- 1991
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
sery
ser zulawski
jakosc zywnosci
dodatki do zywnosci
azotan potasu
cechy mikrobiologiczne
cechy organoleptyczne
ocena fizykochemiczna
mleko surowe
kwasowosc potencjalna
proba fermentacyjna
analiza mikrobiologiczna
bakterie psychrotrofowe
szczepy bakteryjne - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1991, 42, 1
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł