- Tytuł:
-
Zestawy kulinarne o wysokiej wartości biologicznej białek otrzymanej przez wykorzystanie ich wzajemnego uzupełniania się
Meals of high biological value due to supplementation of their proteins - Autorzy:
-
Muszkatowa, B.
Rudowska-Koprowska, J.
Szkilladziowa, W. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/875274.pdf
- Data publikacji:
- 1956
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
wartosc biologiczna
bialka
zywnosc
bialka zwierzece
bialka roslinne
badania naukowe
wartosc kaloryczna
strawnosc bialka
biological value
protein
food
animal protein
plant protein
scientific research
caloric value
protein digestibility - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1956, 07, 2
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł