Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ kompozycji posiłków obiadowych na strawność białka oraz uwalnianie i absorpcję tryptofanu w przewodzie pokarmowym młodych szczurów

Tytuł:
Wpływ kompozycji posiłków obiadowych na strawność białka oraz uwalnianie i absorpcję tryptofanu w przewodzie pokarmowym młodych szczurów
Effect of dinner food composition on the digestibility of protein and tryptofan release and absorption in the digestive tract of young rats
Autorzy:
Gawecki, J.
Jankowska, W.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/875075.pdf
Data publikacji:
1977
Wydawca:
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
Tematy:
szczury
zwierzeta doswiadczalne
zwierzeta mlode
przewod pokarmowy
tryptofan
absorpcja tryptofanu
strawnosc bialka
bialka
obiady
szczury Wistar
mieso
warzywa
Źródło:
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1977, 28, 1
0035-7715
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies