Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Przechodzenie cynku z naczyn i przedmiotów użytku do żywności

Tytuł:
Przechodzenie cynku z naczyn i przedmiotów użytku do żywności
Pronikanie cinka v pishhu iz posudki i predmetov domashnego upotreblenija
The passing of zinc into foods from utensils and objects used for cooking and storing
Autorzy:
Kalinowska, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/874598.pdf
Data publikacji:
1957
Wydawca:
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
Tematy:
cynk
naczynia
blacha ocynkowana
przedmioty uzytku
kontakt z zywnoscia
wchlanianie cynku
przenikanie
zywnosc
zatrucia
dawki dopuszczalne
poziom cynku
szkodliwosc
zinc
absorption
dish
galvanized steel
food contact material
penetration
food
poisoning
acceptable dose
zinc level
harmfulness
Źródło:
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1957, 08, 5
0035-7715
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies