- Tytuł:
-
Uwagi w związku z koniecznością zmiany polskiego rozporządzenia wykonawczego o barwnikach żywnościowych
Zamechanija otnositel'no neobkhodimogo izmenenija pol'skogo ispolnitel'nogo pasporjazhenija kasajushhegosja anilinovykh krasok v pishhevykh produktakh
Remarks in connection with the necessity of changing the Polish executive regulations on dyes of foodstuffs - Autorzy:
- Siedlecka, J.
- Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/873848.pdf
- Data publikacji:
- 1957
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
barwniki spozywcze
konserwanty
dzialania niepozadane
dzialanie rakotworcze
dzialanie szkodliwe
barwniki ksantenowe
barwniki azowe
dodatki dopuszczalne
barwniki dozwolone
wykaz
food colorant
preservative
adverse reaction
carcinogenic activity
harmful effect
xanthene dye
azo dye
acceptable additive - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1957, 08, 3
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł