- Tytuł:
-
Wrażliwość na antybiotyki i wybrane związki chemioterapeutyczne szczepów Bacillus cerus wyizolowanych z produktów żywnościowych i przypadków zatruć pokarmowych
Sensitivity to antibiotics and certain chemical compounds in Bacillus cerus strains isolated from food products and cases of alimentary intoxication - Autorzy:
- Stec, E.
- Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/873455.pdf
- Data publikacji:
- 1990
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
wrazliwosc na antybiotyki
streptomycyna
gentamycyna
amikacyna
sulfonamidy
antybiotyki
Bacillus cereus
produkty spozywcze
zatrucia pokarmowe
metoda krazkowa
odpornosc na antybiotyki - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1990, 41, 5-6
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł