- Tytuł:
-
Oznaczanie azotanów i azotynów w mięsie i jego przetworach
Opredelenie nitratov i nitritov v mjase i mjasnykh produktakh
Estimation of nitrates and nitrites in meat and meat products - Autorzy:
- Lemieszek-Chodorowska, K.
- Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/873213.pdf
- Data publikacji:
- 1958
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
mieso
przetwory miesne
przetworstwo miesa
konserwowanie zywnosci
azotany
azotyny
zawartosc azotanow
zawartosc azotynow
oznaczanie
metody oznaczania
meat
meat product
meat processing
food preservation
nitrate
nitrite
nitrate content
nitrite content
determination
determination method - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1958, 09, 3
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł