- Tytuł:
-
Wyniki badań nad wartością biologiczną białka zestawów kulinarnych składających się z 50%-owej mąki pszennej i warzyw
Rezultaty issledovanijj biologicheskojj cennosti belka kulinarnykh sostavov sostojashhikh iz 50% pshenichnojj muki i ovoshhejj
The results of investigations on the biological value of protein in culinary dishes composed of 50% wheat flour and vegetables - Autorzy:
-
Szkilladziowa, W.
Muszkatowa, B. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/871686.pdf
- Data publikacji:
- 1957
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
wartosc biologiczna
bialko
produkty kulinarne
uzupelnianie niedoborow
bialka roslinne
bialka zwierzece
protein
biological value
culinary product
supplementation
plant protein
animal protein - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1957, 08, 6
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł