Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Stan handlu żywnością na obszarach wiejskich w opinii ich mieszkańców na przykładzie wybranych gmin powiatu krakowskiego

Tytuł:
Stan handlu żywnością na obszarach wiejskich w opinii ich mieszkańców na przykładzie wybranych gmin powiatu krakowskiego
State of food trade in the rural areas in the opinion of their inhabitants on example of selected communes of the district of Krakow
Autorzy:
Matysik-Pejas, R.
Zmija, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/870914.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
Źródło:
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2014, 16, 3
1508-3535
2450-7296
Język:
polski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem opracowania była ocena wybranych elementów infrastruktury handlowej w kontekście warunków dokonywania zakupów produktów żywnościowych przez mieszkańców gmin powiatu krakowskiego (Zabierzów i Kocmyrzów-Luborzyca). Badania pozwoliły na określenie częstotliwości wyboru przez respondentów poszczególnych form handlu żywnością w miejscu zamieszkania. Otrzymano także subiektywną ocenę czynników decydujących o wyborze przez respondentów miejsca zakupu produktów żywnościowych. Respondenci wyrazili również swoją ogólną opinię, dotyczącą dostępu do infrastruktury handlowej oraz poziomu zaopatrzenia placówek zajmujących się handlem żywnością w miejscu, gdzie mieszkają.

The main objective of the article is evaluation of selected elements of commercial infrastructure in the context of food purchasing conditions by the inhabitants of Cracow district communes (Zabierzów and Kocmyrzów-Luborzyca). The study allowed to determine the frequency of selection various forms of food trade in the place of respondents residence. Also was received a subjective assessment of the factors determining the choice of purchase place by respondents where the food products are bought. Respondents also expressed their general opinion about the access to trade infrastructure and about the level of supplies in food stores in their place of residence

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies