Tytuł pozycji:
Problematyka innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego
- Tytuł:
-
Problematyka innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego
Issues of innovation of enterprises from the food industry
- Autorzy:
-
Chadrzynski, M.
- Powiązania:
-
https://bibliotekanauki.pl/articles/869970.pdf
- Data publikacji:
-
2011
- Wydawca:
-
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
- Źródło:
-
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2011, 13, 1
1508-3535
2450-7296
- Język:
-
polski
- Prawa:
-
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
- Dostawca treści:
-
Biblioteka Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W opracowaniu omówiono wybrane zagadnienia dotyczące działalności innowacyjnej przedsiębiorstw
przemysłu spożywczego. Przedstawiono ogólne wskaźniki innowacyjności polskiej gospodarki oraz przedsiębiorstw
ogółem. W szczególności skupiono się na nakładach i podjęto próbę określenia efektów działalności innowacyjnej
przedsiębiorstw sektora spożywczego.
In the study chosen issues concerning the innovative activity of enterprises of the food industry were discussed.
Total rates of the innovation of the Polish economy and enterprises were described with the whole. In particular
they concentrated on the expenditure and they made an attempt at determining effects of the innovative activity of
food business operators.