Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Czynniki konkurencyjności przemysłu spożywczego w Polsce

Tytuł:
Czynniki konkurencyjności przemysłu spożywczego w Polsce
Competitive factors of the food industry sector in Poland
Autorzy:
Juchniewicz, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/869666.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
Źródło:
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2013, 15, 4
1508-3535
2450-7296
Język:
polski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem badań była ocena wpływu wybranych czynników na poziom konkurencyjności przemysłu spożywczego. Stwierdzono, że największy wpływ miały determinanty zewnętrzne, tj. popyt na żywność i poziom rozwoju gospodarczego kraju. W mniejszym stopniu i w dłuższej perspektywie czasowej oddziaływał na konkurencyjność tego sektora poziom nakładów innowacyjnych.

This paper assesses the impact of selected factors on the level of competitiveness of the food industry. It was found that the external determinants had greatest influence, such as the demand for food and the level of economic development of Poland. To a lesser extent and in the long term perspective competitiveness of the sector was determined by expenditures on innovation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies