Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena skuteczności promocji podkarpackiej żywności tradycyjnej

Tytuł:
Ocena skuteczności promocji podkarpackiej żywności tradycyjnej
Estimation of promotion effectiveness of traditional food products from Podkarpacie region
Autorzy:
Oleniuch, I.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/867270.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
Tematy:
konsumenci
ocena skutecznosci
opinia konsumentow
Podkarpacie
produkty tradycyjne
promocja
rozwoj regionalny
skutecznosc promocji
zywnosc tradycyjna
Źródło:
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2009, 11, 4
1508-3535
2450-7296
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedmiotem badań była ocena skuteczności promocji tradycyjnych produktów żywnościowych Podkarpacia na podstawie stanu wiedzy i opinii konsumentów z regionu. Badania przeprowadzono w styczniu 2008 r. na próbie 400 respondentów. Analizy wykazały, że przeciętny konsument posiada niski poziom wiedzy na temat kategorii „tradycyjny produkt żywnościowy” i że jest to wiedza nieuporządkowana i powierzchowna. Przeważa brak umiejętności właściwego zdefiniowania pojęcia i przytoczenia przykładów takiej żywności. Generalnym wnioskiem z badań jest niska skuteczność promocji i konieczność jej zintensyfikowania.

The aim of the research was to analyze the effectiveness of appointed forms of promoting traditional food products. The conclusions were drawn on the basis of survey done in January 2008. Questionnaires were filled in by 400 consumers from the whole province. The research shows that an average customer has a difficulty defining what a traditional food product is. Knowledge of the issue is not sufficient and chaotic. The research proves that promotion of traditional food products is not effective as it seems.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies