Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bezpieczeństwo i jakość polskiej żywności

Tytuł:
Bezpieczeństwo i jakość polskiej żywności
Safety and quality of Polish food
Autorzy:
Kowalczyk, S.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/867156.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
Źródło:
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2014, 16, 4
1508-3535
2450-7296
Język:
polski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono zagadnienia bezpieczeństwa i jakości żywności na rynku polskim. Wychodząc od Food Risk Matrix analizie poddano takie zagadnienia, jak usytuowanie bezpieczeństwa i jakości żywności w koncepcji macierzy ryzyka żywnościowego, stan jakości żywności na polskim rynku w latach 2005-2013 oraz działania podejmowane na forum Unii Europejskiej zmierzające do budowy systemu przeciwdziałają- cego fałszowaniu żywności i oszustwom żywnościowym

The article discusses the issue of food safety and food quality. Starting from the Food Risk Matrix analyzed issues such as the location of food safety and quality in the risk matrix concept, the state of food quality on the Polish market in the years 2005-2013 and the actions taken at the EU aimed to build on the anti-adulteration and food fraud system.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies