Tytuł pozycji:
Innowacje produktowe i procesowe w przedsiębiorstwach produkcji artykułów spożywczych
- Tytuł:
-
Innowacje produktowe i procesowe w przedsiębiorstwach produkcji artykułów spożywczych
Processes and product innovation in enterprises manufacturing food products
- Autorzy:
-
Wasilewska, A.
- Powiązania:
-
https://bibliotekanauki.pl/articles/866940.pdf
- Data publikacji:
-
2013
- Wydawca:
-
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
- Źródło:
-
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2013, 15, 4
1508-3535
2450-7296
- Język:
-
polski
- Prawa:
-
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
- Dostawca treści:
-
Biblioteka Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono działalność innowacyjną przedsiębiorstw artykułów spożywczych w zakresie produktów i
procesów produkcji. Wyszczególniono przedsiębiorstwa, które wprowadziły zmiany w produktach i/lub procesach.
Przedstawiono jakość wprowadzonych zmian, a także cel prowadzonej działalności innowacyjnej. Podstawowym
celem działalności innowacyjnej w zakresie produktów i procesów była poprawa jakości wyrobów i usług, a także
zwiększenie asortymentu produktów i wejście na nowe rynki zbytu lub zwiększenie działu w rynku.
The majority of the conducted innovation in enterprises concerned mainly products. These activities
were implemented in meat and dairy processing trade companies. These conduced changes where new in
enterprises perspective. The processes innovation rely on implementing new methods of manufacturing
products. It appeared especially often in fruit and vegetables processing companies. In cereal processing
enterprises the changes were implemented rather on equal degree and concerned new products and the system
supporting manufacturing processes in current unit. In the majority of enterprises conducted innovations
were assessed as new on the market. Nevertheless, considerable number of entrepreneurs were not able to
properly value the quality of implemented changes. The basic aim of innovation performance in products
and processes aspect were improvements of products and services quality as well as increasing number of
products assortment and entering new market or achieving higher share in the market.