Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Regulations of the fresh vegetables market

Tytuł:
Regulations of the fresh vegetables market
Regulacje rynku warzyw świeżych
Autorzy:
Jenzach, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/866053.pdf
Data publikacji:
2010
Wydawca:
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
Źródło:
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2010, 12, 6
1508-3535
2450-7296
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The market of fresh vegetables is subject to common organisation in the European Union. The regulations of the gardening market and set standards of the commercial quality of fruit and vegetables comply with the basic consumers. requirements. They do not take into account, however, the safety criterion, which according to the consumers was the third most important criterion as regards the choice of lettuce (on average 4.28 in 1-5 scale).

Rynek warzyw świeżych podlega wspólnej organizacji w Unii Europejskiej. Regulacje rynku ogrodniczego oraz określone standardy jakości handlowej owoców i warzyw spełniają podstawowe wymagania konsumentów. Nie uwzględniają jednak bezpieczeństwa, które dla badanych było trzecim co do ważności kryterium wyboru sałaty (średnio 4,28 w skali od 1 do 5).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies