Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Międzynarodowe regulacje dotyczące jakości produktów żywnościowych

Tytuł:
Międzynarodowe regulacje dotyczące jakości produktów żywnościowych
Inernational regulations of food quality
Autorzy:
Niezurawski, L.
Poplawski, W.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/863873.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
Źródło:
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2009, 11, 3
1508-3535
2450-7296
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Produkowanie bezpiecznej żywności jest obowiązkiem wszystkich osób uczestniczących w łańcuchu żywnościowym. Warunkiem koniecznym funkcjonowania każdego elementu tego łańcucha jest zapewnienie odpowiednich podstaw technicznych, materiałowych, higienicznych i zasobów ludzkich, umożliwiających realizację zasad GMP i GMP oraz zasad HACCP, gwarantuj ących produkcję bezpiecznej żywności zgodnie z prawem europejskim i polskim.

Healty food production is a duty of all the persons paricipating in the nutrition chain. The necessary conditions of the functioning of each element in this chain is ensuring the proper technological, material, hygienic and human resources, thus enabling the realisation of GMP and GPMprinciples, guaranteed to the part by the European and Polish law.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies