Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Opłacalność produkcji buraka cukrowego w pierwszych trzech latach reformy rynku cukru (na przykładzie wybranego gospodarstwa)

Tytuł:
Opłacalność produkcji buraka cukrowego w pierwszych trzech latach reformy rynku cukru (na przykładzie wybranego gospodarstwa)
Cost-effectiveness of sugar beet production in first three years of sugar market reform (on the example of chosen farm)
Autorzy:
Artyszak, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/863110.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
Źródło:
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2009, 11, 1
1508-3535
2450-7296
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Na przykładzie wybranego gospodarstwa rolnego przedstawiono zmiany w wartości kosztów bezpośrednich, produkcji oraz nadwyżki bezpośredniej w produkcji buraka cukrowego w pierwszych trzech latach reformy rynku cukru w UE. Koszty bezpośrednie wzrosły w tym okresie o I5 ,6%, a wartość nadwyżki bezpośredniej obniżyła się o połowę.

The paper presents a change in value of direct costs, a production and surplus direct in production of sugar beet in three first years of sugar market reform in the EU on example chosen farm. Direct costs rose in this period about 15.6% and value of direct surplus lowered for half.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies