Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The activation energy of swelling sap of pine wood (Pinus sylvestris L.) in water

Tytuł:
The activation energy of swelling sap of pine wood (Pinus sylvestris L.) in water
Energia aktywacji pęcznienia bielastego drewna sosny (Pinus sylvestris L.) w wodzie
Autorzy:
Molinski, W.
Kuczynski, M.
Puszynski, J.
Roszyk, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/8615.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Annals of Warsaw University of Life Sciences - SGGW. Forestry and Wood Technology; 2014, 88
1898-5912
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The activation energy of swelling sap of pine wood (Pinus sylvestris L.) in water. This paper shows the results of the activation energy of swelling sapwood of pine wood in water. The results showed that activation energy value range from 4.8 to 10.7 kJ/mol. It is also noted that its depend on the density.

Energia aktywacji pęcznienia bielastego drewna sosny (Pinus sylvestris L.) w wodzie. W pracy przedstawiono wyniki oznaczeń energii aktywacji procesu pęcznienia bielu drewna sosny zwyczajnej w wodzie. Uzyskane rezultaty wykazały, że wartość tej energii mieści się w przedziale od 4,8 do 10,7 kJ/mol i jest słabo zależna od gęstości drewna.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies