Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wlasciwosci biochemiczne grzybow izolowanych z ontocenoz przewodu pokarmowego dzieci

Tytuł:
Wlasciwosci biochemiczne grzybow izolowanych z ontocenoz przewodu pokarmowego dzieci
Autorzy:
Kurnatowski, M
Wasowska-Krolikowska, K.
Toporowska-Kowalska, E.
Kurnatowska, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/841504.pdf
Data publikacji:
2001
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Parazytologiczne
Tematy:
wlasciwosci biochemiczne
ontocenozy
grzyby
przewod pokarmowy
parazytologia lekarska
dzieci
endoskopia
izolaty grzybowe
Źródło:
Annals of Parasitology; 2001, 47, 4; 915-922
0043-5163
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Fermentation of carbohydrates and assimilation of carbon compounds were evaluation. The utilization of 18 specific carbon compounds was estimated in the investigation of each strains for differentiation of the species. From among 125 strains of fungi the following were found: Candida albicans ( 112 strain), C. famata (2), C. glabrata (1). C. guilliermondii (1), C. kefir (4), C. tropicalis (2). The activity of 19 hydrolases was investigated using API ZYM. Biotyping of Candida strains was done according to the Williamson classification ( 1986), modified by Kurnatowska (1998). All strains were isolated from the oral cavity, rectum, as well as from the materials collected during endoscopy in children.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies