Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zakłócenia procesu wylęgu larw Argas (A.) reflexus (Fabr.) (Acari: Ixodida:Argasidae) pod wpływem różnych warunków termicznych i wilgotnościowych

Tytuł:
Zakłócenia procesu wylęgu larw Argas (A.) reflexus (Fabr.) (Acari: Ixodida:Argasidae) pod wpływem różnych warunków termicznych i wilgotnościowych
Disturbances of the hatch larvae process of Argas (A.) reflexus (Fabr.) (Acari: Ixodida:Argasidae) caused by influence of different temperatures and relative humidity levels
Autorzy:
Buczek, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/840635.pdf
Data publikacji:
1991
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Parazytologiczne
Tematy:
roztocze
Acari
kleszcze
Ixodida
obrzezki
Argasidae
Argas reflexus
larwy
wyleg
podatnosc na zaklocenia
warunki termiczne
warunki wilgotnosciowe
Źródło:
Annals of Parasitology; 1991, 37, 1
0043-5163
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The most cases of abnormal hatch larvae (40.2%) of A. reflexus were in relative humidity 90% and temperature 25°C; the least (0-2.8%) - at the low relative humidity levels (10 and 30%) in all examined temperatures of experiments. The rise of relative humidity caused the greater number of the disturbances of hatch larvae. The most often inseparation of intergument eggs from body of larvae was observed, what made impossible normal formation of legs and made difficult locomotive faculty.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies