Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw wolnych kwasow tluszczowych na wzrost, sporulacje i wirulencje pasozytniczego grzyba Candidiobolus coronatus

Tytuł:
Wplyw wolnych kwasow tluszczowych na wzrost, sporulacje i wirulencje pasozytniczego grzyba Candidiobolus coronatus
Autorzy:
Babiarz, E
Bogus, M.I.
Czygier, M.
Kucinska, J.
Samborski, J.
Szafranek, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/839402.pdf
Data publikacji:
2001
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Parazytologiczne
Tematy:
wolne kwasy tluszczowe
sporulacja
grzyby pasozytnicze
Candidiobolus coronatus
wirulencja
parazytologia
wzrost grzybow
Źródło:
Annals of Parasitology; 2001, 47, 4; 763-768
0043-5163
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Five free fatty acids (FFA): C16:0, C18:0, C18:1, C18:2 and C18:3 were introduced into culture media in order to investigate differential development of pathogenic fungus Conidiobolus coronatus as a function of FFA concentration. All tested FFA showed fungistatic action inhibiting hyphae growth and sporulation. Fungal colonies grown in the presence of FFA showed decreased virulence.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies