Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of Ascaris trypsin inhibitor on proteolytic activity of lungs and kidneys of guinea pig with larval ascariosis and after ascarid homogenate administration

Tytuł:
The effect of Ascaris trypsin inhibitor on proteolytic activity of lungs and kidneys of guinea pig with larval ascariosis and after ascarid homogenate administration
Autorzy:
Wojcik, A
Kadlubowski, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/837331.pdf
Data publikacji:
2001
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Parazytologiczne
Tematy:
trypsin inhibitor
Ascaris
ascarid homogenate
ascariasis
Ascaris suum
guinea pig
kidney
larva
lung
proteolytic activity
Źródło:
Annals of Parasitology; 2001, 47, 4
0043-5163
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Trypsin inhibitor, isolated from Ascaris suum tegument reduces in vitro proteolytic activity (pH 7) of lungs and kidneys post-nuclear fractions of guinea pigs with larval ascariosis, pigs after subcutaneous ascarid homogenate administration as well as the activity in control groups. The comparative analysis of effect curves of trypsin inhibitor on the organ proteases revealed stronger reduction of the activity of post-nuclear lung proteases in ascariosis and of kidneys proteases after the injection of Ascaris homogenate than the inhibition of the fractions activity from respective control groups.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies