- Tytuł:
-
Określenie zawartości wybranych kwasów fenolowych i witamin z grupy B w pieczywie żytnim wzbogaconym w algi oraz oszacowanie biodostępności tych związków in vitro
Determining contents of selected phenolic acids and vitamins of B group in rye breadstuffs enriched with algae and estimating their in vitro bioavailability - Autorzy:
-
Dulinski, R.
Byczynski, L.
Karbowski, A. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/826832.pdf
- Data publikacji:
- 2018
- Wydawca:
- Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
- Tematy:
-
mikroalgi
Arthrospira platensis
kwasy fenolowe
ryboflawina
tiamina
witaminy grupy B
biodostepnosc
pieczywo zytnie
zywnosc funkcjonalna - Źródło:
-
Żywność Nauka Technologia Jakość; 2018, 25, 3
1425-6959 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł