Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Biologiczne utlenianie sorbenta poliamidowego [PA-6] oraz torfu wysokiego w podlozach ogrodniczych

Tytuł:
Biologiczne utlenianie sorbenta poliamidowego [PA-6] oraz torfu wysokiego w podlozach ogrodniczych
Autorzy:
Martyn, W
Hetman, J
Wolski, T
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/810146.pdf
Data publikacji:
1994
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
utlenianie
torf wysoki
podloza uprawowe
sorbent poliamidowy
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1994, 407; 43-46
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Badano odporność na biologiczne utlenianie materiału organicznego stanowiącego podłoże ogrodnicze (sorbent poliamidowy PA-6 i torf wysoki). Stwierdzono, że sorbent szczególnie odporny na utlenianie w postaci jednorodnego podłoża traci te właściwości nieco szybciej niż torf w przypadku mieszanek.

A polyamide sorbent with an organic matter content nearing that in high peat, demostrates a greater contribution of the compounds resistant to oxidation. The parame ters of organic matter properties describing their resistance to biological oxidization tum to a little worse when the sorbent is mixed with other components of substrates. Then, some other sorptive properties are recorded in the organic substance of natural and synthetic origin.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies