Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Plonowanie dziesieciu odmian szparaga w uprawie na bielone wypustki

Tytuł:
Plonowanie dziesieciu odmian szparaga w uprawie na bielone wypustki
Autorzy:
Knaflewski, M
Spizewski, T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/810032.pdf
Data publikacji:
1999
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
produkcja roslinna
uprawa na bielone wypustki
plonowanie
szparagi
odmiany roslin
warzywa
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1999, 466; 129-134
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Doświadczenie, w którym porównywano plonowanie 10 odmian szparaga w uprawie na bielone wypustki przeprowadzono w latach 1994 - 1998 w Katedrze Warzywnictwa Akademii Rolniczej w Poznaniu. Dwie odmiany włoskie i siedem odmian amerykańskich porównano z wzorcem, którym była holenderska odmiana Thielim. Stwierdzono, że porównywane odmiany dały zdecydowanie gorsze rezultaty w stosunku do wzorca. Ich przydatność do uprawy w Polsce okazała się mała.

The yields of two Italian and seven American asparagus cultivars (from New Jersey) were compared to the yield of a standard Thielim in an experiment Dutch cultivar carred out in 1997 and 1998. In 1998 the ridges were covered with black plastic. The Italian and American cultivars gave lower yields than the standard Dutch cultivar Thielim.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies