Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wlasciwosci materii organicznej kompostow keratyno-koro-mocznikowych

Tytuł:
Wlasciwosci materii organicznej kompostow keratyno-koro-mocznikowych
Autorzy:
Wegner, K
Gonet, S.S.
Wolski, T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/809764.pdf
Data publikacji:
1993
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
analiza widmowa
utlenianie
kompost koro-mocznikowy
sklad chemiczny
gleboznawstwo
kompost keratyno-koro-mocznikowy
substancje humusowe
nawozenie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1993, 411; 249-258
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Badano właściwości materii organicznej granulatów keratyno-koro-mocznikowych oraz koro- mocznikowych produkowanych na bazie skleroproteidów i kory drzew. Dla wyekstrahowanych kwasów huminowych wykonano analizy składu pierwiastkowego, widm w podczerwieni i derywato- graficzne. Właściwości kwasów huminowych granulatów porównano z właściwościami kwasów huminowych gleb.

The properties of organic matter of keratin-bark-urea granulates were investigated. Humic acids extracted from granulates were characterized by elemental composition, IR-spectra and differential thermal analysis. The parameters of granulate humic acids compared with analogus parameters of soil humic acids.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies