Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kształtowanie się parametrów doju w aparacie udojowym z dojem do rurociągu przy obniżonym podciśnieniu systemowym

Tytuł:
Kształtowanie się parametrów doju w aparacie udojowym z dojem do rurociągu przy obniżonym podciśnieniu systemowym
Autorzy:
Szlachta, J.
Wiercioch, M.
Krzys, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/808117.pdf
Data publikacji:
1998
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1998, 454, 2
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Prezentowane są wyniki badań różnych wariantów aparatów udojowych pracujących przy obniżonym podciśnieniu roboczym. Przedstawiono analizę najważniejszych ciśnieniowych i przepływowych parametrów doju wpływających na warunki doju.

The milking parameters analyzed showed no considerable differences when working in conditions of reduced (42 kPa) or normal (50,7 kPa) pressure. Thus milking with reduced negative pressure should be recommended as less destructive to teats.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies