Tytuł pozycji:
Właściwości fizyczne surowców a problemy projektowania maszyn spożywczych
- Tytuł:
-
Właściwości fizyczne surowców a problemy projektowania maszyn spożywczych
Fizicheskie svojjstva syrja i voprosy proektirovanija mashin pishhevykh proizvodstv
Physical properties of material in connection with problems of food processing machines projecting
- Autorzy:
-
Haman, J.
- Powiązania:
-
https://bibliotekanauki.pl/articles/807558.pdf
- Data publikacji:
-
1989
- Wydawca:
-
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Źródło:
-
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1989, 355
0084-5477
- Język:
-
polski
- Prawa:
-
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
-
Biblioteka Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
В работе представлено анализ состояния исследований физических свойств пищевого сырья а также их нескости для проектирования машин и аппаратов для его переработки. Представлено также вопросы, которые требуют немедленных исследований. Показано на примерах пригодность этих исследований для практики в сопоставлению со степенью их использования в отечественных условиях.
The paper includes the analysis of the situation of the research concerning the physical properties of food materials and its importance for projecting the machines for food processing. The problems requiring urgent solution have been pointed. The importance of those research programmes have been shown,by the means of examples of inculcations in our Polish coditions.