Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Fizjologiczne aspekty odzywiania sie roslin w uprawach pod oslonami

Tytuł:
Fizjologiczne aspekty odzywiania sie roslin w uprawach pod oslonami
Autorzy:
Nurzynski, J
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/806755.pdf
Data publikacji:
1996
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
uprawa roslin pod oslonami
pomidory
odzywianie sie roslin
welna mineralna
sklad chemiczny
plonowanie
podloza uprawowe
wzrost roslin
nawadnianie
torf
nawozenie
piasek
fizjologia roslin
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1996, 429; 21-24
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wpływ różnych podłoży (piasek, torf, wełna mineralna) na wzrost, plonowanie, skład chemiczny owoców pomidorów uprawianych w szklarni. Wykazano przydatność piasku jako podłoża przy zastosowaniu systemu kroplowego nawadniania i dokarmiania roślin. W uprawie na piasku oraz na torfie uzyskano wyższe plony owoców w porównaniu z uprawą na wełnie mineralnej.

This paper presents the influence of different substrates (sand, peat, rockwool) on growth, yield and chemical composition of tomato fruits grown in a glasshouse. The sand was suitable as a substrate when drip irrigation and nutrition was applied. Tomato grown on sand and peat yielded better than on rockwool.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies