Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ cech anatomiczno-morfologicznych ziarna pszenicy na stopień i charakter jego uszkodzeń w procesie zbioru kombajnowego

Tytuł:
Wpływ cech anatomiczno-morfologicznych ziarna pszenicy na stopień i charakter jego uszkodzeń w procesie zbioru kombajnowego
Vlijanie anatomo-morfolo-gicheskikh priznakov zerna pshenicy na stepen i kharakter ego povrezhdenij v processe uborki kombajnom
Influence of anatomical and morphological features of wheat grain on the degree and character of its damage
Autorzy:
Kolowca, J.
Fraczek, J.
Zlobecki, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/804919.pdf
Data publikacji:
1988
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1988, 351
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Предметом исследований было 9 сортов озимой пшеницы. Исследовали влияние таких факторов, как: масса 1000 зерен, содержание семенной оболочки и стекловидность. Повреждаемость убираемого зерна определили, приводя количество и характер повреждений. Отметили, что анатомо-морфологические свойства пшеничного зерна, вытекающие из сортовых различий, оказывают существенное влияние на характер повреждений зерна.

The subject of the investigation was nine varieties of winter wheat. The following factors were investigated: mass of a thousand grains, contents of seed cover and glassiness. The susceptibility of the grain gathered to damage was designated by giving the number and character of the instances of damage noted. It was found that the anatomical and morphological properties of wheat grain resulting from differences among varieties have significant influence on the character of grain damage.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies