Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badania wpływu ciśnienia homogenizacji na strukturę fazy białkowej śmietanki

Tytuł:
Badania wpływu ciśnienia homogenizacji na strukturę fazy białkowej śmietanki
Issledovanie vlijanija davlenija gomogenizacii na strukturu belkov slivok
The examination of homogenization pressue influence on the structure of cream protein phase
Autorzy:
Popko, H.
Popko, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/804473.pdf
Data publikacji:
1989
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
cisnienie
homogenizacja
bialko
smietanka
przetwory mleczne
faza tluszczowa
faza bialkowa
mleko
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1989, 354
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
В статье представлены результаты исследований влияния давления гомогенизации на свойства молочных продуктов, особенно на запах и вкус, а также отделение сыворотки во время хранения. В работе представлены также результаты исследований влияния давления гомогенизации на микроструктуру жира в молоке и белков в сливках.

In the article there have been presented the results of the study of homogenization pressure influence on the properties of dairy products and particularly on such properties as smell, taste and the ability of milk and cream to form curd and to educe whey in the storing process. Apart form the above there have been presented the results of the study of homogenization pressure influence on the microstructure of milk fat phase and the microstructure of cream protein phase.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies