Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Odporność nasion fasoli na obciążenia dynamiczne

Tytuł:
Odporność nasion fasoli na obciążenia dynamiczne
Resistance of bean-seed to dynamic loads
Ustojchivost semjan fasoli k dinamicheskoj nagruzke
Autorzy:
Sosnowski, S.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/804040.pdf
Data publikacji:
1988
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1988, 351
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Устойчивость семян фасоли к динамическим нагрузкам зависела от влажнооти семян и вида нагружающего элемента (сталь, резина). Самую высокую устойчивость показывали семена с влажностью 17-18%, При использовании резинного буфера величина импульса силы и силы, вызывающей повреждения семян, была больше на 30?% силы и импульса, появляющихся при стальном буфере. С ростом влажности семян от 14 до 20% время действия силн продлевалось от 2,2 до 3,1 микро сек.

The resistance of bean-seed to dynamic load depended on seeds moisture and the kind of loading element (steel, rubber). Seeds of 17-18% moisture showed maximum resistance. The value of force impulse and of force causing damage to seeds increased by about 30% when a rubber buffer was used, than in the case of a steel buffer. When the moisture of seeds increased from 14 ter 20% the time of force effect extended from 2,2 to 3,1 microseconds.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies