Przeprowadzono analizę wpływu czynników konstrukcyjnych oraz natężenia przepływu cieczy na wartości podciśnienia na końcu strzyka w czasie otwierania się gumy strzykowej i w fazie ssania. Badaniami objęto 32 warianty klasycznego aparatu udojowego.
We analysed the influence of construction parameters and liquid flow intensity on vacuum values at the end of teat while opening of the rubber liner and during themilking phase. The investigation included 32 variants of conventional milking units.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00