Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ksztaltowanie i ochrona terenow lessowych na przykladzie Lubelszczyzny

Tytuł:
Ksztaltowanie i ochrona terenow lessowych na przykladzie Lubelszczyzny
Autorzy:
Turski, R
Turski, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/802977.pdf
Data publikacji:
2001
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
ochrona srodowiska
ksztaltowanie terenu
renaturyzacja
tereny lessowe
Lubelszczyzna
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 2001, 476; 503-510
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przemiany strukturalne w rolnictwie w Polsce spowodują konieczność nowego zagospodarowania obszarów z renaturyzacją części gruntów ornych. Proces ten dotyczyć będzie również części gleb lessowych, szczególnie położonych na erodowanych zboczach. Rozdzielenie obszarów gruntów ornych i przeznaczonych do renaturyzacji można, ze strony technicznej, oprzeć na technice teledetekcji.

Structural changes in Polish agriculture will cause necessary changes in land management including return to natural use of arable areas. This process will refer to certain part of loess soils, especially located on eroded slopes. Technically, in separation of arable soils from the soils assigned for natural restoration, the methods of remote sensing may be used.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies