The present study points to an important role of citric acid in limiting toxicity of aluminium ions for pea plants which was confirmed by the plants’ growth, development and yield. Excess of aluminium influenced plant nutrition with Ca, P, Mg, and K as this toxic element did not only gather in the roots of the studied plants but also in their above-ground parts. Limitation of aluminium toxicity by its complexing with citric acid clearly influenced a increase in the Fe uptake by plants and an decrease in the Mn uptake which was statistically proved.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00